Kjærsgaard Kød
Aase Forbech og Jørgen Ladegaard
Brørup Kjærsgaard - Munkhøjvej 1
8660 Skanderborg
Telefon: 61 74 89 89
mail@kjaersgaardkoed.dk
Kjærsgaard Kød PRODUKTER
Kalvekød af Simmentaler.
Kalve der har haft en naturlig opvækst, hvor de har gået på græs med moderdyret og fået råmælk og masser af græs. Sunde dyr og flot kødstruktur. Fantastisk lækkert kalvekød.
Naturpleje kød.
Vi har Jersiestude, Simmentalerkalve og Skots Højlandskvæg.
Kvæget har plejet naturarealer og levet af en mangfoldighed af græsser og urter.
De har haft en naturlig langsom tilvækst, og samtidig gjort nytte ved at pleje naturarealer med stor biologisk mangfoldighed af blomster og urter.
Kalvekød med den allerbedste historie, OG det kan smages i det fedtfattige kød.
Kalvekød af ungdyr på stald.
Dyrene har gået i åbne stalde med lys og luft, med frisk vand, hø, korn og ”mask” fra ølproduktion.
Vi produceret alt foderet selv, og høet bliver slået på enge og små marklodder, der ikke egner sig til produktion af korn. Vi dyrker alt jorden med minimal brug af handelsgødning og strøjtegifte. 100 % GMO frit. På mange måder mere økologisk rigtigt dyrket end godkendt økologisk foder.
Kvalitetskød med fin struktur og smag.
SLAGTNING
Vores kvæg slagtes på det lokale Slagtehus. Det betyder en kort transporttid, når dyrene skal slagtes.
Kødet hænger på køl i ca. 10 dage alt efter dyrerace og alder.
Kødet finparteres efter kundens ønske og leveres i køletrailer til Brørup Kjærsgaard, hvor kunden henter det ferske kød, og samtidig har mulighed for at se gården og opleve dyrenes hverdag.
Vi sætter stor pris på at møde vore kunder og få en snak om dyrevelfærd, kødkvalitet og dele gode fif til tilberedning af kødet.
KØDPAKKE
Når du køber en andel får du alle slags kød; stege af højreb, mørbrad, culotte. Bøffer og småkød. Bov, ossobuco og kalvefars.
Slagteren deler kødet fra hele kalven ligeligt i 4 dele eller i 8 dele. De fraskårne ben er oveni, og der betales kun efter kødets vægt.
¼ kalv, ca 30-40 kg indeholder:
Ca.10 kg fars, 4-6 osso buco, 3-4 bovstege, benløse fugle, småkød, bøffer af tyndsteg, culottesteg, gl.dags oksesteg, mørbrad, højreb, lårtunge.
Ønskes brystkød kan dette bestilles, ellers hakker slagteren brystkødet med til farsen.
PRISLISTE.